Avernax A-Z

Alt hvad du skal vide… næsten.

Affald:

Der er kun os selv til at rydde op, så vis hensyn og smid dit affald i en af de skraldespande, der står rundt omkring. Så er vi sikre på, at ø-boerne giver os lov til at komme igen til næste år.

Allergier:

Hvis du har særlige allergier for madvarer, skal du spørge i køkkenet før hvert måltid. Vi kan desværre ikke garantere, at maden ikke bliver krydskontamineret med f.eks. æg eller nødder. Er du meget allergisk, skal du derfor være ekstra forsigtig og medbringe medicin i tilfælde af kraftig allergisk reaktion.

Artvernax:

På festivalpladsen kan du finde Artvernax. Her vil der være byggeprojekter, og du kan byde ind med kreative indslag af enhver fantasifuld art. Vi pønser bl.a. på en flydende strandbar og en træskulptur af genbrugsmaterialer. Kom glad!

Bade:

Avernax er en kort festival. Vi har derfor ikke prioriteret badefaciliteter. Der vil være en kold bruser på festivalpladsen og varme bade kan forefindes på havnen, husk 5 kroner. Medbring badetøj til en dukkert i havet.

Biler:

Lad bilen stå i Faaborg – der er ikke mange parkeringspladser på Avernakø og vejene er små og trange, men afstandene er korte.

Bål:

På grund af brandfare er bål forbeholdt de to dertil egnede bålpladser. Brug af åben ild må ikke finde sted på campingområdet.

Børn:

Avernax er også for børn. Blandt andet vil klovnen Tonni Trifolikum underholde to gange om dagen. Børn får et klippekort med 10 sodavand når de får deres armbånd, disse kan evt. administreres af en voksen.  

Cigaretter:

Tak fordi du hjælper os, og ikke smider dine cigaretskodder i græsset, men bruger de transportable askebægre, som bliver uddelt til rygere ved overdragelse af armbånd. Husk at tømme det i affaldsspanden.

Dankort:

Det er muligt at betale med hos købmanden. Derudover kan betaling ske via mobilepay og kontanter(mønter), hvis nettet bliver utidigt.

Drinks:

Hvis du skulle få lyst til andet end øl, så kan du også finde drinks og vin i vores barer.

Foreningen Avernax:

Som gæst på Avernax bliver du også medlem af foreningen Avernax, der står bag festivalen. Vi indkalder til generalforsamling i efteråret og håber rigtig meget, at du vil være med til at forme næste års festival. Meld dig i infoboden, hvis din ven har købt billet for dig og du ønsker medlemskab infomails m.v.

Fotokonkurrence:

Download appen og del dine bedste billeder. De bedste billeder belønnes med en fribillet til næste års festival, en Avernax T-shirt eller andre gode sager.

Frivillig:

Avernax kunne ikke lade sig gøre uden hjælp fra alle vores frivillige. Kæmpe tak til alle jer. Husk at give de frivillige lidt ekstra kærlighed – de gør et stort stykke arbejde. Hvis du gerne vil være frivillig, så skynd dig at skrive en mail til info@avernax.dk.

Færge:

Hvis du ikke har købt en bus+færge-kombi-billet via Avernax Festival, så skal du selv sørge for at booke din færgebillet. Der bliver mange mennesker, der skal frem og tilbage med færgen, så reserver din billet på forhånd på: http://oefaergen.fmk.dk/booking/

Hjertestarter:

Der findes en hjertestarter på Munkegården lige ved festivalpladsen.

Hund:

Gør din hund en tjeneste, lad den blive derhjemme.

Indkøb:

Købmanden på Avernakø har det meste i sortimentet. Der er åbent hver dag fra kl 08 til kl 20. Torsdag aften vil der dog være ekstra længe åbent, så det vil være muligt at købe aftensmad for dem, der kommer med færgen torsdag aften.

Kaffe:

Der er filterkaffe til morgenmaden. Har du hang til – og brug for koffein døgnets andre timer, kan du købe det hos Go’ Kaffes kaffevogn på festivalpladsen.

Kop:

Alle gæster modtager ved ankomst en Avernaxkop. Den skal du bruge, når du henter din øl, sodavand og når du drikker morgenkaffe. Smider du koppen væk, kan du købe en ny i informationsboden for 100 kr.

Mad:

Maden vil blive serveret på fade, så du skal finde en gruppe på 8 personer, som du kan dele med og derefter sende en stafet op efter maden. På den måde kan vi sikre, at alle får mad i et rimeligt højt tempo. Vi har regnet med voksne portioner, men det er op til jer selv at sørge for, at alle kommer til fadet. Spisning kommer som udgangspunkt til at foregå i tre hold á ca. 200 personer – hvis vejret er godt, kan vi muligvis bespise flere af gangen. Vis hensyn og kør god stil. Alle gør deres bedste for, at det kommer til at køre gnidningsfrit. Se også Opvask.

Mobile pay:

Vi tager meget gerne imod mobile pay og kontanter.  

Opladning af mobil:

Det er, i begrænset omfang, muligt at få ladet sin mobil op ved infoboden på festivalpladsen. Medbring en powerbank, hvis du vil være sikker på at have strøm til alle dine fine selfies (#avernax)

Opvask:

Der er opsat baljer og tørrestativer til at ordne opvasken. Hver måltidsgruppe á 8 personer vasker selv den service, som har været anvendt til spisning.

Overnatning:

Du skal selv medbringe telt. Campingpladsen ligger på Munke Strand lige ved siden af selve festivalpladsen. Der er også mulighed for at slå telt op på stille camp ved købmanden.

Samaritter:

Hvis uheldet er ude melder du dig i infoboden eller til det nærmeste Avernax Crew, så hjælper vi dig.

Sejlbåd:

Kommer du i sejlbåd er det muligt at ligge for svaj ud for Munke Strand. Der er lystbådehavn ved færgelejet samt en anløbsbro ved Korshavn.

Snacks:

Skulle du blive sulten mellem måltiderne, er det muligt at købe popcorn og pølser fra Ø-boden på pladsen.

Spisetider:

Spisetiderne skal overholdes, så køkkenet kan følge med. Når du ikke måltidet indenfor spisetid, henviser vi til pølseboden, købmanden eller Havnecaféen på havnen.

Stillecamping:

For de, der ønsker en rolig nats søvn er der stillecamping ved købmanden samt på boldbanen lige overfor købmanden. Området ligger ca 1.2 km fra festivalpladsen. Se kortet her. 

Ved stille camp finder du også toiletter i forsamlingshuset.

Tattoo:

Rasmus Høygaard Tattoo har en lille butik på festivalpladsen, hvor du kan få en fin souvenir direkte på huden.

Toiletter:

Der er toiletter ved indgangen til festivalpladsen. Vi anbefaler, at drengene tisser i de dertil indrettede pissoirs, så vi ikke fylder toilettankene hurtigt op.

T-shirts:

Elsker du Avernax? Så støt festivalen ved at købe en t-shirt i info-boden. Den er lavet af 100 % økologisk- og bæredygtigt Fair Trade bomuld. Den fås i mange størrelser og koster 150 kr.

Vegetarer:

Vi tilgodeser selvfølgelig vegetarer, men det er vigtigt, at du ved køb af billet vælger vegetarbilletten.