Avernax A-Z

Alt hvad du skal vide… næsten.

Affald:

Der er kun os selv til at rydde op, så vis hensyn og smid dit affald i en af de skraldespande, der står rundt omkring. Så er vi sikre på, at ø-boerne giver os lov til at komme igen mange år frem.

App:

Download vores app fra Appstore eller Google Play.

Allergier:

Hvis du har særlige allergier for madvarer, skal du spørge i køkkenet før hvert måltid. Vi kan desværre ikke garantere, at maden ikke bliver krydskontamineret med f.eks. æg eller nødder. Er du meget allergisk, skal du derfor være ekstra forsigtig og medbringe medicin i tilfælde af kraftig allergisk reaktion.

Armbånd:

Du kan få dit armbånd i infoboden fra torsdag kl. 16 – først herefter er der adgang til festivalplads. Du kan campere, når du ankommer.

Artvernax:

På festivalpladsen kan du finde Artvernax. Her vil der være byggeprojekter, og du kan byde ind med kreative indslag af enhver fantasifuld art. Kom glad!

Bade:

Avernax er en kort festival. Vi har derfor ikke prioriteret badefaciliteter. Der vil være en kold bruser på festivalpladsen og varme bade kan forefindes på havnen – husk 5 kroner! Medbring badetøj til en dukkert i havet – det er lige foran dig.

Biler:

Lad bilen stå i Faaborg. Der er ikke mange parkeringspladser på Avernakø, og vejene er små og trange, men afstandene er korte.

Bål:

Bål er forbeholdt den dertil indrettede bålplads på festivalpladsen. Alt åben ild på campingarealerne er forbudt.

Børn:

Avernax er også for børn. Der kommer gøjl, gak og løjer og om formiddagen samtidig med Københavns Radio Biograf

Cigaretter:

Tak fordi du hjælper os, og ikke smider dine cigaretskodder i græsset, men bruger de transportable askebægre, som bliver uddelt til rygere ved overdragelse af armbånd.  Husk at tømme de slukkede rester i affaldsspanden.

Dankort:

Vi tager IKKE dankort. Betaling sker via mobilepay og kontanter (husk mønter), hvis nettet bliver utidigt.
Det er kun muligt at betale med dankort hos købmanden.

Drinks:

Hvis du skulle få lyst til andet end øl, kan du også købe drinks og vin i vores barer.

Foreningen Avernax:

Som gæst på Avernax kan du også blive medlem af foreningen Avernax, der står bag festivalen. Vi indkalder til generalforsamling i foråret og håber rigtig meget, at du vil være med til at forme næste års festival. Meld dig ind i infoboden – det koster kun 100 kr for et år – og giver dig adgang til vores generalforsamling med god mad og naturligvis god øl.

Forfest:

Festlighederne starter allerede torsdag aften, fra 2019 har vi gjort torsdag inklusiv øl, mad og musik – læs mere i programmet.

Frivillig:

Avernax kunne ikke lade sig gøre uden hjælp fra alle vores frivillige medværter. Kæmpe tak til alle jer. Husk at give de frivillige lidt ekstra kærlighed – de gør et stort stykke arbejde. Frivilligbilletter kan erhverves i billetsalget – men du skal være hurtig.

Færge:

Du skal selv sørge for at booke din færgebillet. Der bliver mange mennesker, der skal frem og tilbage med færgen, så hvis du skal nå til moster Lones 50-års om søndagen foreslår vi, at du reserverer din billet på forhånd på: http://oefaergen.fmk.dk/booking/

Udover den ordinære sejlplan søndag vil den smukke skonnert Havet sejle kl. 09.30, 11.00, 12.30 og 14.00. Billetter i infoboden.

Hjertestarter:

Der findes en hjertestarter på Munkegården lige ved festivalpladsen – spørg samaritterne til råds.

Hund:

Gør din hund en tjeneste, lad den blive derhjemme.

Indkøb:

Købmanden på Avernakø har det meste i sortimentet. Der er åbent hver dag fra kl 08 til kl 20. Torsdag aften vil der dog være ekstra længe åbent, så det vil være muligt at købe aftensmad for dem, der kommer med færgen torsdag aften. Der er også aftensmad til salg på pladsen torsdag, hvis du ikke nåede spisetid kl 19.00.

Kaffe:

Der er filterkaffe til morgenmaden.

Kop:

Alle gæster modtager ved ankomst en Avernaxkop. Den skal du bruge, når du henter din øl, sodavand og når du drikker morgenkaffe. Smider du koppen væk, kan du købe en ny i infoboden for 100 kr.

Mad:

Maden vil blive serveret på fade, så du skal finde en gruppe på 8 personer, som du kan dele med og derefter sende en stafet op efter maden. På den måde kan vi sikre, at alle får mad i et rimeligt højt tempo. Vi har regnet med voksne portioner, men det er op til jer selv at sørge for, at alle kommer til fadet. Spisning kommer som udgangspunkt til at foregå i tre hold á ca. 300 personer – hvis vejret er godt, kan vi muligvis bespise flere ad gangen. Vis hensyn og kør god stil. Alle gør deres bedste, for at det kommer til at gå gnidningsfrit. Se også Opvask.

Mobile pay:

Vi tager meget gerne imod mobile pay og kontanter.  

Opladning af mobil:

Det er, i begrænset omfang, muligt at få ladet sin mobil op ved infoboden på festivalpladsen. Medbring en powerbank, hvis du vil være sikker på at have strøm til alle dine fine selfies (#avernax)

Opvask:

Der er opsat opvaskestationer, hvor du kan ordne opvasken. Hver måltidsgruppe á 8 personer vasker selv den service, som har været anvendt til spisning.

Overnatning:

Du skal selv medbringe telt. Campingpladsen ligger på engen ovenfor skrænten på Munke Strand lige ved siden af selve festivalpladsen. Der er også mulighed for at slå telt op på stille camp ved Munkegaarden eller Købmanden.

Samaritter:

Hvis uheldet er ude har vi samaritter på vagt døgnet rundt. Besøg dem i samaritteltet ved infoboden. 

Sauna:

Der er en lille mobil sauna på festivalpladsen til fri afbenyttelse. Læs mere om saunaens åbningstider og god saunastil ved saunaen, før du nyder varmen med udsigt over det sy’fynske ø-hav.

Sejlbåd:

Kommer du i sejlbåd er det muligt at ligge for svaj ud for Munke Strand. Der er lystbådehavn ved færgelejet samt en anløbsbro ved Korshavn.

Snacks:

Skulle du blive sulten mellem måltiderne, er det muligt at købe forskellige snacks i baren og kage og andre gode sager fra Ø-boden på pladsen.

Spisetider:

Spisetiderne skal overholdes, så køkkenet kan følge med. Når du ikke måltidet indenfor spisetid, henviser vi til baren, Ø-boden, købmanden eller Havnecaféen på havnen.

Stillecamping:

For de, der ønsker en rolig nats søvn er der stillecamping ved Munkegaarden samt på boldbanen lige overfor købmanden. Området tættest på ligger ca. 500 m fra festivalpladsen. Se kortet her. 

Ved købmandens stillecamp finder du toiletter i forsamlingshuset.

Toiletter:

Der er toiletter ved indgangen til festivalpladsen.

T-shirts:

Elsker du Avernax? Så støt festivalen ved at købe en t-shirt i info-boden. Den er lavet af 100 % økologisk bomuld. Den fås i mange størrelser og koster 150 kr.

Vegetarer:

Vi tilgodeser selvfølgelig vegetarer/veganere, men det er vigtigt, at du ved køb af billet vælger vegetarbilletten.