Formiddagsaktiviteter på Avernax

Vi arbejder på at sammensætte et program for formiddagsaktiviteter for Avernax 2023. Her kan du se, hvad formiddagsaktiviteterne var på Avernax 2022.

Skab dig en helt særlig souvenir fra Avernax: Tryk den vildeste t-shirt 

Folkene bag konceptet Ø-shirt tager en kæmpe bunke t-shirts med til Avernakø med et flot tryk af den ikoniske Avernax-kop.

Derudover medbringer de trykkegrej, så du kan sætte et prof personligt præg på den kortærmede. Men de medbringer også materialer til kartoffeltryk og lignende og en masse genbrugs- t-shirts fra Røde Kors, som kan købes for en 50-er. Så er det kun fantasien, der sætter grænser for det kreative udtryk. 

Der er børne- og voksenstørrelser (XS-XXXL) med Avernaxtryk til 250 kr/stk.

Et professionelt tryk derudover koster 100 kr. 

Når du køber en t-shirt, støtter du Avernax Festival.

Tid: Fredag og lørdag kl. 10 – 16

 

Tanghøst på Avernax

Vi har masser af spændende tangarter i Danmark, faktisk omkring 400 forskellige. På Avernax kan du blive meget klogere på, hvordan tang gror og formerer sig og lære nogle af de mange tangarter med navne som tanghår, klotang og tarmrørhinde at kende. Vi tager ud og finder de tangarter, der vokser i havet omkring Avernakø og lærer deres kendetegn og voksesteder at kende. Vi skal også smage på de forskellige arter og prøve at tilberede noget af det, vi finder. Der er et væld af spiselige planter på Avernakø, både på land og i vand. Kom og vær med, når vi åbner døren til naturens spisekammer i en sjov og lærerig workshop.

Workshoppen afholdes af Rikke Josefsen og Thue Geil. Rikke er botaniker og tangentusiast, og Thue er kystingeniør og specialist i kystdynamikker.

Tid: Fredag og lørdag  kl 10.30 – kom gerne 5 minutter før.

Mødested: Badebroen

Varighed: 1 ½ time. Medbring badetøj.

 

Se Avernax fra vandsiden og prøv kræfter med stand-up-paddling (SUP)

Fredag og lørdag mellem kl 10 og 15 kan du tage en tur på et paddle-board og se Munke Strand og Avernakø fra havsiden. Vi har rutinerede instruktører og udstyr fra Faaborg Ungdomsskole, som kan tage hold på 16 deltagere med på vandet.

Vi starter med introduktion til udstyret på land – ca 20 min og derefter ca en time på vandet. 

Du får udleveret redningsvest – husk badetøj. 

Vi kan ikke have berusede gæster med og forbeholder os retten til at afvise personer, der er for fulde. 

TidFredag og lørdag kl. 10 – 15

Mødested: Stranden bag saunaen. 

Tegn dit eget portræt

20 lærreder, 20 gæster, tre timers malerisk vejledning om dagen i to dage. Alle kan deltage. Du behøver ikke have erfaring med at male, men du kan også komme med lidt – eller meget erfaren, selv en professionel maler. 

Vi vejleder dig i at tegne et portræt af dig selv eller en anden. 

Kunstner Julien Deiss lærer dig de grundlæggende teknikker, og sammen med hans assistent Torben dykker vi ned i hinanden og opdager, at alle kan tegne. Yes You can! 

Vi lover, at du får en helt særlig tæthed til den, du tegner. Om det så er et selvportræt eller en makker, du portrætterer.

Tid: Fredag og lørdag kl. 13.30 – 16.30

Sted: Kunstteltet

Plantefarvning af festivalflag 

Vi skal plantefarve tekstiler og sammen skabe smukke flagranker, hvor hver enkelt vimpel er farvet af Avernax’ gæster.

Som festivalen skrider frem, er det synligt for alle, hvordan fællesværket udvikler sig.

Vi bruger udelukkende planter og blomster til at farve med og indsamler farveplanter på Avernakø, så udsmykningen bliver en forlængelse af øens smukke natur.

Vi benytter forskellige teknikker og hvem ved – måske udklækkes en håndfuld nye plantefarvere.

Det er også muligt, at plantefarve større stykker tekstil, som bruges til pileflettede lanterner, der ligeledes udsmykker festivalen. 

Her vil plantefarvens særlige udtryk komme udtalt til syne, når lyset skinner igennem tekstilet.

Her kan gæsterne plantefarve tekstiler, og være med til at skabe et fællesrum på midterpladsen ved at lave evt. lanterne efter eget design, som over festivalen udvikler sig.

Bag workshoppen er Kathrine De Place Bjørn, der er uddannet beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole. I dag driver hun kunstskolen Totem. Den uddannede grafiker Ditte Bech Mellson er også med. Ditte har de seneste syv år arbejdet med unge på et grafisk værksted med læring i praksis som pædagogisk grundlag.

Gennem plantefarvning ønsker de at belyse naturens rigdom og dermed vække børn og voksnes nysgerrighed for den.

Tid

Torsdag kl. 16-19

Fredag og lørdag kl. 12-15

Mødested: Midt på festivalpladsen.

 

Strik og drik v. Stine Hess Rahbek

Tag dine strikkepinde med og strik din egen Avernax kreation.

Det er hyggeligt og socialt at sidde sammen over strikkepindene – og festligt, hvis du medbringer din kop med drikkelse.

Du kan låne strikkepinde, hvis du ikke selv har nogen. Stine vil hjælpe dig i gang med at strikke, hvis du ikke kan i forvejen. For de mere øvede er der mulighed for at strikke efter Stines hjemmelavede Avernax-mønster. 

Garnet, vi strikker af, er indsamlet til ukrainske flygtninge og det, der ikke blev afsat til flygtningene, får nu liv på Avernax.

Stine Hess Rahbek  er uddannet molekylærbiolog, men skiftede for nylig pipetterne ud med en hammer, da hun nu arbejder som pedel på en friskole.

Hun har altid gang i hænderne, om det er strik, syning, plantefarvning, tegning eller at bygge kolonihave. Det er dog strikketøjet, der uden sammenligning har været mest i fokus. Primært strikker hun egne ideer – hun har blandt andet strikket en sweater med et selvportræt. Hun strikker efter princippet Quick and Dirty – hellere rette lidt op end at pille op og pyt med, at det bliver lidt skævt. Det skal være sjovt! 

Instagram: @byhrstine

Tid: Fredag og lørdag kl. 10 – 12.30

Fisketræernes ø – workshop med Avernakø Kunstforening 

Avernakø er så vidt vides den eneste ø, hvor man møder fisketræerne og kan nyde synet af træfiskene, når de luftsvømmer i trækronerne. 

Avernakø Kunstforening er vært ved et værksted, hvor du (og dit barn) kan male en træfisk.

Det er ganske fantasifulde væsner, der kun vokser sig synlige, når sommeren er helt særlig, som lige netop denne sommer er. Så ser man dem svømme i vinden. Højt oppe mellem grene og kviste og blade. I fisketræerne, der vistnok kun kan vokse på denne lille og skælsomme ø.

Du kan være med til at dyrke fisketræerne og få fiskene til at flyve i trækronerne.

Når fisken er malet og dekoreret, skal de have et sprøjt hurtigtørrende spraylak, forsynes med et ”anker” – en sten eller grenstump – så den ikke ”flyver vild”.

De samles i uroer eller mobiler, og så skal de hænges op i ”Fisketræer” på festivalpladsen 

Du kan allerede nu spotte 120 fisk og gobler. Søstjerner er fordelt på ni lokaliteter fra øspids til øspids.

Tid: Fredag og lørdag kl. 11-14 

Sted: Midt på pladsen.

Helt til tops – træklatring for store og små

Udfordr dig selv eller en ven og kravl op i trækronen. Nyd udsigten over Munke Strand eller suset ved at kigge ned på festivalen fra adskillige meters højde.

Du bliver sikret og instrueret efter alle kunstens regler af en professionel instruktør. Lider du af højdeskræk, så har du her chancen for at udfordre den på en sikker måde.

Træklatringen er arrangeret af Jesper Thinggaard, der ejer More Outdoor. Jesper er uddannet friluftsvejleder indenfor kajak, mountainbike, bushcraft, træklatring, førstehjælp og teambuilding. Moreoutdoor

Tid:
Fredag kl. 14 – 16
Lørdag kl. 10 – 12.30

Sted: Træerne bag børneteltet.

Aversnak

4-dages arbejdsuge – Kan man arbejde bedre ved at arbejde mindre?

For tre år siden skar Bo antallet af arbejdsdage ned fra fem til fire for sig selv og for sine medarbejdere i virksomheden Abtion. Uden at gå ned i løn. Men hvordan sikrer man, at produktiviteten ikke falder, når man holder fri hver fredag? Kan det virkelig passe, at det kan betale sig på bundlinjen? Kan alle gøre det samme? Og hvad kræver det af medarbejdere og chefer? Det tager Janne Høgshøj en snak med Bo om.  

Bo Kønsskov er partner i IT-firmaet Abtion, der i 2019 indførte fire-dages arbejdsuge med stor succes. Det er i øvrigt Bo, der er arkitekten bag Avernax’ hjemmeside.

Janne Høgshøj er direktør i idé- og eventbureauet Danish Connection og freelance underviser og innovationskonsulent. hun er desuden medlem af Avernax’ bestyrelse.

Tid: Fredag kl. 11 – 12

Sted: Fælledscenen

Hvorfor så meget bøvl og larm for en gang spidskål? 

Mød Katrine fra Øhave, der leverer grøntsager til lørdag aftens menu, og Avernax’ tusindkunstner Jonn Vinther til en snak om bæredygtig, grøn produktion, råvarekvalitet, og hvordan vi bedst passer på vores fælles klode.

Jonn Vinther er den ene af Avernax’ chefkokke. Til daglig har han sin gang på Hotel- og restaurantskolen i Valby, hvor han er gastronomisk blæksprutte.

Katrine Bach Hansen ejer Øhave – en lille, intensiv, alsidig og økologisk grøntsagsproduktion på Tåsinge udenfor Svendborg. Øhave sælger afgrøder lokalt til restauranter, køkkener og private på Sydfyn hele året.

Tid: Lørdag kl 11 – 12

Sted: Fælledscenen