Vi aflyser Avernax 2021

Det har været en virkelig svær beslutning for vi havde sådan håbet, at vi i august ville være ovre de mest omfattende corona-restriktioner. Men den politiske beslutning om kravene til sommerens festivaler betyder udsigt til et forbud mod overnatning og en inddeling af festivalpladsen i sektioner af max 500 mennesker. Det er for stor en opgave planlægningsmæssigt. De to sektioner skal have egen indgang, egne toiletter, egne spisefaciliteter osv osv. Det ville nærmest svare til at lave to festivaler. Det kan vi ikke forestille os.

Vi ved godt, at der er en chance for, at verden vil se lidt lysere ud end forventet til august, men vi kan ikke blive ved med at planlægge med “hvis” og “måske”. Ikke desto mindre er det lige til at tude over, at vi endnu en gang skal trække stikket på Avernax.

Udover det åbenlyst sørgelige i, at vi heller ikke i år skal danse med jer alle sammen på Munke Strand, så sætter sådan en aflysning en hel lavine af nedtur i gang. Tænk på alle de små enkeltdele, Avernax er bygget op af: telte, brædder, borde, bænke, el, indlagt vand og what not; og tænk på alt den mad og alt det øl, der ikke skal leveres; tænk ikke mindst på alle de dygtige kunstnere, der nu skal holde fri i den anden weekend af august. Det er med armen vredet om på ryggen, at vi er med til at tage arbejdet fra alle vores gode samarbejdspartnere, leverandører og musikere.

Dertil kommer, at Avernax’ lille, robuste hær af helårsfrivillige allerede har lagt hundredevis af timer i planlægningen af nu to aflyste festivaler. Det er så ubeskriveligt ærgerligt ikke at kunne se frugterne af alt det knokleri. Vær søde at give dem en telepatisk klapsalve ved lejlighed.

Og så er vi skidekede af at skuffe jer. Alle, der har billetter til Avernax 2021, kan indløse dem til Avernax 2022, som ligger fra den 11.-14.august. Vi håber meget, at du vil beholde din billet, men hvis du i stedet ønsker at refundere den, kan du sende en mail, inden d. 6. juni, til info@avernax.dk. Skriv “Billet” i emnefeltet.

Med bedrøvelige hilsner Avernax’ bestyrelse og styregruppe