Avernax A – Z

Alt hvad du skal vide… næsten.

Affald

Der er kun os selv til at rydde op, så vis hensyn og smid dit affald i en af de skraldespande, der står rundt omkring. Så er vi sikre på, at ø-boerne giver os lov til at komme igen mange år frem.

Allergier

Hvis du har særlige allergier for madvarer, skal du spørge i køkkenet før hvert måltid. Vi kan desværre ikke garantere, at maden ikke bliver krydskontamineret med f.eks. æg eller nødder. Er du meget allergisk, skal du derfor være ekstra forsigtig og medbringe medicin i tilfælde af kraftig allergisk reaktion.

Armbånd

Du kan få dit armbånd i infoboden fra torsdag kl. 16 – først herefter er der adgang til festivalplads. Du kan campere, når du ankommer.

Artvernax

På festivalpladsen kan du finde Artvernax. Her vil der være byggeprojekter, og du kan byde ind med kreative indslag af enhver fantasifuld art. Kom glad!

Bade

Avernax er en kort festival. Vi har derfor ikke prioriteret badefaciliteter. Der vil være en kold bruser på festivalpladsen (se kort) og varme bade kan forefindes på havnen – husk 5 kroner! Medbring badetøj til en dukkert i havet – det er lige foran dig.

Biler

Lad bilen stå i Faaborg. Der er ikke mange parkeringspladser på Avernakø, og vejene er små og trange, men afstandene er korte.

Bål

Bål er forbeholdt den dertil indrettede bålplads på festivalpladsen. Alt åben ild på campingarealerne er forbudt.

Børn

Avernax henvender sig til voksne, men børn i alle aldre er også velkomne på Avernax. Der kommer til at være gøjl, gak og løjer i børnehøjde om formiddagen. 

For de mindste 0-2 år: gratis

Tumlingebillet 3-6 år: 595,- kroner.

Børnebillet 7-15 år: 895,- kroner.

Unge på 16 og derover skal have en voksenbillet.

Cigaretter

Tak fordi du hjælper os, og ikke smider dine cigaretskodder i græsset, men bruger de transportable askebægre, som bliver uddelt til rygere ved overdragelse af armbånd.  Husk at tømme de slukkede rester i affaldsspanden.

Dankort

Vi tager IKKE Dankort. Betaling sker via MobilePay og kontanter (husk mønter), hvis nettet bliver utidigt. Det er kun muligt at betale med Dankort hos Avernakø Købmand.

Drinks

Hvis du skulle få lyst til andet end øl, kan du også købe drinks og vin i vores barer.

Foreningen Avernax

Som gæst på Avernax kan du også blive medlem af foreningen Avernax, der står bag festivalen. Vi indkalder til generalforsamling i foråret og håber rigtig meget, at du vil være med til at forme næste års festival. Meld dig ind i infoboden – det koster kun 100 kr for et år – og giver dig adgang til vores generalforsamling med god mad og naturligvis god øl.

Forfest

Festlighederne starter allerede torsdag aften.

Frivillig

Avernax kunne ikke lade sig gøre uden hjælp fra alle vores frivillige medværter. Kæmpe tak til alle jer. Husk at give de frivillige lidt ekstra kærlighed – de gør et stort stykke arbejde. Frivilligbilletter kan erhverves i billetsalget – men du skal være hurtig.

Færge

Du skal selv sørge for at booke din færgebillet. Der bliver mange mennesker, der skal frem og tilbage med færgen, så hvis du skal nå til moster Lones 50-års om søndagen foreslår vi, at du reserverer din billet på forhånd på: http://oefaergen.fmk.dk/booking/

Der er ca. 2 km at gå fra færgehavnen til festivalpladsen (se kort). Øens beboere er flinke til at komme forbi med en traktor, så hvis du er heldig, kan du få et lift til pladsen mod en lille mønt.

Hjertestarter

Der findes en hjertestarter på Munkegården lige ved festivalpladsen – spørg samaritterne til råds.

Hund

Gør din hund en tjeneste, lad den blive derhjemme.

Indkøb

Købmanden på Avernakø har det meste i sortimentet. Der er åbent hver dag fra kl 08 til kl 20. Torsdag aften vil der dog være ekstra længe åbent, så det vil være muligt at købe aftensmad for dem, der kommer med færgen torsdag aften. Der er også aftensmad til salg på pladsen torsdag, hvis du ikke nåede spisetid kl 19.00.

Kaffe

Du kan købe kaffe på festivalpladsen hos Soze kaffe. Kaffebaren fra Faaborg har rykket barista-setuppet til Avernakø, så vi kan opretholde et koffein-niveau, der tillader dans til den lyse morgen.

Kop

Alle gæster modtager ved ankomst en Avernaxkop. Den skal du bruge, når du henter din øl, sodavand og når du drikker morgenkaffe. Smider du koppen væk, kan du købe en ny i infoboden for 100 kr.

Mad

Maden vil blive serveret på fade, så du skal finde en gruppe på 8 personer, som du kan dele med og derefter sende en stafet op efter maden. På den måde kan vi sikre, at alle får mad i et rimeligt højt tempo. Vi har regnet med voksne portioner, men det er op til jer selv at sørge for, at alle kommer til fadet. Vis hensyn og kør god stil. Alle gør deres bedste, for at det kommer til at gå gnidningsfrit. Se også Opvask.

MobilePay

Vi tager meget gerne imod MobilePay og kontanter.

Opladning af mobil

Det er, i begrænset omfang, muligt at få ladet sin mobil op ved infoboden på festivalpladsen. Medbring en powerbank, hvis du vil være sikker på at have strøm til alle dine fine selfies (#avernax)

Opvask

Der er opsat opvaskestationer, hvor du kan ordne opvasken. Hver måltidsgruppe á 8 personer vasker selv den service, som har været anvendt til spisning.

Overnatning

Du skal selv medbringe telt. Campingpladsen ligger lidt anderledes i år (se kort). Vi skal nok skilte, så ingen er i tvivl om, hvor man kan rejse sit telt. Der er også mulighed for at slå telt op på Stillecamp ved Munkegaarden eller Købmanden.

Samaritter

Hvis uheldet er ude har vi samaritter på vagt døgnet rundt. Besøg dem i samaritteltet ved infoboden.

Sauna

Der er en lille mobil sauna på festivalpladsen til fri afbenyttelse. Læs mere om saunaens åbningstider og god saunastil ved saunaen, før du nyder varmen med udsigt over det sy’fynske ø-hav.

Sejlbåd

Kommer du i sejlbåd er det muligt at ligge for svaj ud for Munke Strand. Der er lystbådehavn ved færgelejet samt en anløbsbro ved Korshavn.

Snacks

Du kan købe toasts i baren, når midnatsfråderen trænger sig på eller maven rumler uden for spisetid. Øboerne har deres eget telt, hvor du også vil kunne finde snacks og søde sager.

Spisetider

Spisetiderne skal overholdes, så køkkenet kan følge med. Når du ikke måltidet indenfor spisetid, henviser vi til baren, Ø-boden, købmanden eller Havnecaféen på havnen.

Stillecamping

For de, der ønsker en rolig nats søvn er der stillecamping ved Munkegaarden samt på boldbanen lige overfor købmanden. Området tættest på ligger ca. 500 m fra festivalpladsen. Se kortet her.

Ved købmandens stillecamp finder du toiletter i forsamlingshuset.

Toiletter

Der er toiletter ved indgangen til festivalpladsen.

T-shirts

Elsker du Avernax? Så støt festivalen ved at købe en t-shirt i info-boden. Den er lavet af 100 % økologisk bomuld. Den fås i mange størrelser og koster 150 kr.

Vegetarer

Vi tilgodeser selvfølgelig vegetarer/veganere, men det er vigtigt, at du ved køb af billet vælger vegetarbilletten.