Formiddags­aktiviteter på Avernax

Igen i 2024 var der flere forskellige formiddagsaktiviteter på AvernaX, og det var et alsidigt program. Herunder kan du se hvilke formiddagsaktiviteter, der var på programmet på AvernaX 2024 – og der kommer sikkert også mange gode Formiddagsaktiviteter i 2025.


Kærligheds­camperen kommer til AvernaX og holder 2 workshops

Marie Dencker har skabt Kærlighedscamperen som et fysisk omdrejningspunkt for en række aktiviteter, der har til formål at skabe forbindelse mellem mennesker, fremme kærlighed og nedbryde tabuer. Det bliver blandt andet gjort gennem workshops, komplimentkort der kan cirkulere mellem festivaldeltagerne og en åben dør til en snak om kærlighed, relationer og seksualitet.

Med Kærlighedscamperen håber Marie at gøre det bare en smule nemmere at snakke om nogle af de ting, der kan være svære at sætte ord på, og som ofte fylder enormt meget i vores.

Kærlighedscamperen på Avernax

SPEED FRIENDING

Tid: Fredag 13.30 - 14.15
Sted: I kærlighedscamperen på pladsen mod øst

Til Speed Friending får du mulighed for at møde nye mennesker på en sjov og anderledes måde. Marie faciliterer møderne mellem jer på en måde, der sikrer, at det bliver både ærligt, sjovt og ægte.

Hvis du er alene på festival eller bare har lyst til at møde nye, søde mennesker, så kom til det fællesskabende Speed Friending.

REFLECT & CONNECT

Tid: Lørdag 13.30 - 14.00
Sted: I kærlighedscamperen på pladsen mod øst

Workshoppen giver dig mulighed for at tjekke ind med dig selv, sætte en intention for dagen og samtidig skabe kærlige forbindelser til dem omkring dig.

Marie faciliterer workshoppen med den intention at skabe en lille lomme af ro midt i dit festlige og fyldte festivalsprogram.

Medbring gerne noget at skrive på og med.


Værk­installation af Hav­forbundet

Havforbundet er en stedspecifik værkinstallation skabt til AvernaX. Værket har sit begyndelsespunkt i havet, hvor flydende tekstile skulpturer af kasseret fiskenet gror frem gennem havoverfladen og krydser med sine tråde og net overgangen mellem havet og stranden.

Du kan opleve værket med din egen krop i havet, lade trådene på stranden lægge sig i dine hænder eller lade værkets bevægelser krybe ind under din hud hen over dagene.

Værket er et øjebliksbillede, der ganske stille vil forandre sig hen over dage og nætter sammen med tidevandet, lyset og vinden. Værket undersøger muligheden for at skabe en mere intim forbindelse til naturen og synliggør samtidig de menneskeskabte spor af kasserede objekter (fiskenet), som ligger som spøgelsesagtige skyggespor i verden fra os.

Værkinstallationen henter inspiration i tekstilkunstner Begitte Lynge Andersens kunstneriske undersøgelser om menneskets forbindelse til naturen og havet, og de spor vi efterlader og er en skulpturel videreudvikling af værkserien Ocean Ghosts. Se Instagram Begitte Lynge Andersen.


Hav­forbundets workshop

I workshoppen bliver du en del af HavForbundet, som er et forbund, der har til formål at undersøge steders sanselighed gennem kunstneriske greb.

Vi vil arbejde med analoge blå fotografiske processer og knytteteknikken makramé ( en teknik der kendes fra steder som Sydamerika & Japan, og fiskenet). Indfange øjeblikkets og stedets lys på sten, muslingeskaller eller andre fundne objekter og gennem hændernes rytme, knytte forbindelsestråde til stedets sanselighed og beholdere til vores blå objekter. Dit blå stedværk bliver dit eget.

Som en del af workshoppen vil du også deltage i indsamlingen af objekter til HavForbundets stedarkiv. Vi indsamler objekter over og under havet; Lysende tang, sandkorn, planter, sten og vindens splintrede grene. Vi studerer tidevandstabeller, månekalender og andre fænomener om tiden og stedet vi bebor sammen i dagene d. 8. - 10. August 2024.

Udvalgte objekter og noter vil blive skænket til Avernakø´s forsamlingshus som et Poetisk Stedarkiv.

Havforbundets forvaltere er : Kunstner Begitte Lynge Andersen, Arkitekt Malene Munch & Kunstformidler Lea Kirstine Møller.

Tid: fredag og lørdag 10.00 - 12.30


Sanke workshop på AvernaX

Spis naturen på AvernaX – Kom med på skattejagt i naturens spisekammer, når Thue og Rikke tager dig med på sanketur på Avernakø.

Avernakø rummer en helt særlig natur med masser af spændende planter. På turen har vi fokus på stranden, havet og strandengen og skal kigge på, hvordan urterne klarer livet i strandkanten med sand, sol og salt. Vi snakker om god sankeskik, hvordan du genkender planterne og vi smager på kendte og ukendte urter brugt af de helt store Michelin-restauranter.

Og så tipper vi om verdens letteste måde at tilberede tang (som muligvis kan hjælpe på tømmermænd).

Medbring gerne sko, der gerne må blive våde, og din AvernaX-kop.

Tid: Fredag og lørdag 10.30 - 12.00. Hver sanke workshop varer 1,5 – 2 timer.
Sted: Vi mødes i infoteltet.


Strik og Drik + Pimp din Kop

Kig forbi og lav et kreativt vedhæng til din kop, så du nemmere kan finde koppen, hvis den skulle blive væk. Eller hæng ud - strik & drik i AvernaX’ hyggeligste strikke-fællesselskab. Alle kan være med! Nybegyndere som garvede.

Medbring gerne en fyldt kop og strikkepinde. Under kyndig vejledning fra strikkeentusiast, Stine Hess Rahbek, kan du lære at lave din helt egen AvernaX-strikkekreation. Du kan også kaste dig ud i et mere avanceret AvernaX-mønster, som Stine selv har designet. Der er mulighed for både intarsia og hønsestrik. Der vil være et stort udvalg af garn, og strikkepinde kan lånes, hvis egne ikke haves.

Stine Hess Rahbek, som er uddannet molekylærbiolog, arbejder som praktisk pedel på en friskole. Med hænderne godt skruet på bliver fritiden flittig brugt på at sy, strikke, plantefarve, tegne og bygge. Stine strikker efter Quick-and Dirty princippet: det behøver ikke være så perfekt, det skal helst bare være sjovt!

Du kan se nogle af Stines flotte kreationer på @byhrstine på Instagram.

Tid: Fredag kl. 10.00 - 12.30
Sted: Under tipiteltet på pladsen


Mød en Øbo – Walk and Talk Avernakø rundt

Kom med på en guidet gåtur og hør de lokale øboer fortælle om øen fra datid til nutid. Du får et indblik i, hvordan livet på en lille ø udspiller sig sommer og vinter. Vi går Skallevej rundt, som er en 4 km lang tur og gør flere stop undervejs.

Vi forventer at turen vil tage ca. 2,5 time. Så hvis du vil blive klogere på Avernakø og dens beboer, så kom med os på tur.

Tid: Lørdag kl. 10.00 - 12.00
Sted: Vi mødes i infoteltet.


Lån en cykel og se mere af Avernakø

Lån en cykel og se lidt mere af skønne Avernakø. I infoboden kan du låne en cykel, så du nemt kan komme rundt på Avernakø og mærke lidt mere til livet og nyde den skønne ø.

Tid: Fredag og lørdag i Infobodens åbningstid – Kl. 10.00 - 20.00
Sted: Infoboden.
Gratis at låne.


Deltager­inddragende performance­vandring med Alba Luna

Vi går i fællesskab ud på en deltagerinddragende performancevandring, hvor vi gennem ritualets rammesætning udforsker og skaber forbindelse til vores egen abstrakte væren og den omkringliggende natur. I vil gennem poetiske fortællinger om væren blive guidet til et større kropsligt nærvær, hvor sanselighed og kreative udtryk er i fokus.

Gips og Natur

Tid: Fredag kl. 11.00 - 12.30

Du inviteres til at træde ind i et rum, hvor din krop forbindes til naturen. I denne workshop arbejder vi med gips og naturgenstande inden for ritualets rammesætning.

Vi går i fællesskab ud på en deltagerinddragende performancevandring, hvor vi gennem ritualets rammesætning udforsker og skaber forbindelse til vores egen abstrakte væren og den omkringliggende natur. I vil gennem poetiske fortællinger om væren blive guidet til et større kropsligt nærvær, hvor sanselighed og kreative udtryk er i fokus.

Ler og Natur

Tid: Lørdag kl. 11.00 - 12.30

Du inviteres med på en vandring, hvor vi mindsker synssansen for at få større forbindelse til andre sanser. Gennem en guidende fortælling skaber vi forbindelse til naturens inderside, og udtrykker os med ler.

Vi går i fællesskab ud på en deltagerinddragende performancevandring, hvor vi gennem ritualets rammesætning udforsker og skaber forbindelse til vores egen abstrakte væren og den omkringliggende natur. I vil gennem poetiske fortællinger om væren blive guidet til et større kropsligt nærvær, hvor sanselighed og kreative udtryk er i fokus.


Se AvernaX fra vandsiden og prøv kræfter med SUP board eller kajak

Fredag og lørdag mellem kl. 10 og 15 kan du tage en tur på SUP board eller en kajak og se Munke Strand og Avernakø fra havsiden. Vi har rutinerede instruktører og udstyr fra Faaborg Ungdomsskole, som kan tage hold på 16 deltagere med på vandet.

Vi starter med introduktion til udstyret på land - 20 min. Og derefter ca. en time på vandet.

Du får udleveret redningsvest - husk badetøj.

Vi kan ikke have berusede gæster med og forbeholder os retten til at afvise personer, der er for fulde.

Tid: Fredag og lørdag kl. 10.00 - 15.00
Sted: Vandkanten mod øst på pladsen.