Formiddagsaktiviteter på Avernax

Igen i 2024 vil der være flere forskellige formiddagsaktiviteter på AvernaX, og vi er igang med at sammensætte et alsidigt program. Herunder kan du se hvilke formiddagsaktiviteter, der var på AvernaX i 2023 – det kan give dig en idé om, hvad 2024 programmet kan indeholde af gode muligheder.

Tingcentralen er på avernax 2023

Lav dit helt eget kreative minde fra Avernax 2023: Tingcentralen kommer til Avernakø 

Ved Tingcentralens campingvogn, kan børn og voksne skabe og bygge finurligheder ud af bi- og restprodukter samt genbrug. Måske har du en plan, inden du går i gang – eller også bliver du inspireret af alle de forskellige farver, dimser og materialer, der er i campingvognen. Børnene vil måske bygge en kæphest, de kan bruge på pladsen, eller en raket der kan pynte på værelset.

Du kan få lov, at bygge lige hvad du vil – det vigtigste er, at du har det sjovt. Skab billeder som relieffer med alverdens dimsedutter, lav din egen helt specielle blyantholder, eller måske en uro til børneværelset eller stuen. Prøv at hækle med andet end garn.

Lørdag vil vi have mere fokus på at lave mobiler (uroer) – Men du må  lave alt, hvad man har lyst til.

Tid: Fredag og lørdag kl. 10 – 12.30 & 16 – 17.30

 

Kærlighedscamperen kommer til Avernax

Kærlighedscamperen kommer til AvernaX

Marie Dencker har skabt Kærlighedscamperen som et fysisk omdrejningspunkt for en række aktiviteter, der har til formål at skabe forbindelse mellem mennesker, fremme kærlighed og nedbryde tabuer. Det bliver blandt andet gjort gennem workshops, komplimentkort der kan cirkulere mellem festivaldeltagerne og en åben dør til en snak om kærlighed, relationer og seksualitet.

Med Kærlighedscamperen håber Marie at gøre det bare en smule nemmere at snakke om nogle af de ting, der kan være svære at sætte ord på, og som ofte fylder enormt meget i vores.

Tid: fredag 17 – 17.30 Komplimenternes Kunst lørdag 14 – 14.30 Kærlig Kommunikation

 

Tømmermændsyoga på Avernax

Tømmermændsyoga på AvernaX

Rie Ljungmann vil i løbet af AvernaX afhjælpe dine tømmermænd med yoga – antallet af gange er lidt usikkert, kommer jo an på omfanget af tømmermænd.. Tømmermændsyoga er en times yoga, der strækker luftmadras-lemmerne ud og ryster tømmermændene roligt ud af kroppen. Alle kan være med, også dem, der aldrig har prøvet det før. Så billedet er et stock billede – du ender ikke (nødvendigvis) i den yogastilling.

Man skal bare selv have et liggeunderlag/tæppe/håndklæde med + en masse vand!

Tid: Efter morgenmaden, inden dagens program starter. Rie annoncerer det på infotavlen.

 

sanke work shop tanghøst

Sanke work shop på AvernaX – med snert af Vermouth

Avernakø bugner af spiselige planter. På sanke work shop på Avernax tager Rikke og Thue dig med ud af festivalpladsen for at opleve og smage på Avernakø. Vi finder alt det, der er i sæson bl.a. spiselige blomster, urter på stranden og tang i havet. Vi snakker om god sankeskik, hvordan vi kender planterne fra hinanden og hvad vi kan bruge dem til. Til slut skal vi bruge vores sankede urter i drinks og til snacks. Om fredagen er Jeppe, som laver Vermouth med. Vi leder efter strandmalurt, som brugers i Jeppes Vermouth, og vi smager lidt Vermouth efter turen – Jeppe har arrangeret at baren giver et glas Vermouth til alle deltagere på sanketuren. Billedet er fra sidste års tanghøst på AvernaX, og fotograf var Kristian Skårhøj.

Medbring gerne sko, som må blive våde, en saks (hvis du har) og din lyserøde AvernaX-kop.

Tid: Fredag og lørdag klokken 10.30. Hver sanke workshop varer 1,5 – 2 timer.

 

sommerfugle drømmehaven på avernax

Sommerfugle drømme haven

Lige midt i idyllen ved gadekæret i Munke midt på Avernakø vokser en ”Sommerfugle-Drømme-Have” frem i august. Hvorfor det er en drømmehave, er lidt af et mysterium?

Om det er sommerfuglene, der drømmer om en have, hvor de vokser sig store og voldsomme og helt anderledes end de små, skrøbelige skabninger de ellers er? Eller om det er en have, der blot spirer og vokser som lutter tankespind og luftkasteller i en flok ”drømme-gartneres” illusionsmodne fantasi?

Eller om det er en magisk plet, hvor I gæster kan vandre ind i stedets og sommerfuglenes drømme? Og I kan drømme med ved højlys dag og i strålende solskin. I Sommerfugle drømme haven kan børn og barnlige sjæle lege sommerfugle i alle størrelser og former.

Ingen hvorfor Sommerfugle drømme haven er der – så de nysgerrige må selv undersøge og opdage.

Det eneste vi ved er, at en lille flok ”drømme-gartnere” har leget med at fremelske sommerfugle-fantasier i mange og store størrelser. Nogle med et vingefang på op til 2 meter. Sommerfuglene har vokset sig vældig store, men de er stadig ganske ydmyge skabninger. Formet af simple hverdags- og genbrugsmaterialer som bølgepap, karton, plasticposer, afdækningsplader, krydsfiner, presenning og gamle textiler. Materialer som mange af os (alt for) ofte blot overser og smider ud som affald.

Sommerfugle-magerne og ”drømme-gartnerne” arbejder lige nu ihærdigt på at ”forskønne”, ”forædle” og ”fortrylle” det dagligdags og oversete. Derfor skal, der ”spredes sommerfuglestøv” ud over de mange vinger – med farver og filtre –  i svingende, svajende og svimlende linjer og mønstre. Vi glæder os til at byde jer velkomne i haven, når det bliver august og sommeren stadig er på sit højeste.

Tid: fredag og lørdag klokken 9 – 13.

 

SUP board og Kajak omkring Avernax

Se Avernax fra vandsiden og prøv kræfter med stand-up-paddling (SUP) eller kajak

Fredag og lørdag mellem kl 10 og 15 kan du tage en tur på et paddle-board eller i en kajak og se Munke Strand og Avernakø fra havsiden. Vi har rutinerede instruktører og udstyr fra Faaborg Ungdomsskole, som kan tage hold på 16 deltagere med på vandet.

Vi starter med introduktion til udstyret på land – ca 20 min og derefter ca en time på vandet.

Du får udleveret redningsvest – husk badetøj.

Vi kan ikke have berusede gæster med og forbeholder os retten til at afvise personer, der er for fulde.

Tid: Fredag og lørdag kl. 10 – 15

Mødested: Stranden bag saunaen.

 

Strik og Drik på AvernaX med Stine Hess RahbekPimp din Kop på Avernax

Strik og Drik + Pimp din Kop

Tag dine strikkepinde med til Avernakø og strik din egen AvernaX kreation. Det er hyggeligt og socialt at sidde sammen over strikkepindende – og bliver festligt, hvis du medbringer din lyserøde AvernaX til en tår at drikke eller to.

Mens man selv eller med kyndig vejledning kan prøve at strikke, er det også muligt at komme forbi Pimp din Kop med et lille hjemmelavet vedhæng kreeret ud af fri fantasi eller med tips fra Stine.

Fortvivl ikke – du kan låne strikkepinde, hvis du ikke selv har med, og Stine hjælper dig igang med din strikkekreation, hvis du ikke kan strikke før. For de mere øvede strikkere er der mulighed for at strikke efter Stines helt unikke og hjemmelavede AvernaX-mønster. Garnet, vi strikker af, blev indsamlet til ukrainske flygtninge – det de ikke kunne bruge får nu nyt liv på AvernaX.

Stine Hess Rahbek er uddannet molekylærbiolog, men arbejder nu mere praktisk som pedel på en friskole. Stine har svært ved at holde hænderne i ro – hænderne bliver bl.a. brugt til at strikke, at sy , at plantefarve, at tegne eller bygge om i kolonihaven. Strikning er dog det primære – og hun strikker gerne ud fra egne ideer. Måske vi er heldige at se den sweater, som prydes af et selvportræt. Hun strikker efter Quick-and-Dirty princippet, hvor man hellere retter lidt op end at pille op. Pyt med, at det bliver lidt skævt – det skal være sjovt at strikke.

Du kan se nogle af Stines flotte kreationer på @byhrstine på Instagram.

Tid: Fredag 10 – 12.30

Benedikte Granvig afholder talks om musik på Avernax

Tæt på og samtale om musikken

Uden musikere – ingen AvernaX. I samtale med musikformidler og radiovært Benedikte Granvig kan du møde to af festivalens bands og høre dem fortælle om en af de sange, de vil spille til deres koncerter.

Vi skal høre røverhistorier om teksten og nørde musikproduktion, så vi kommer helt tæt på kunstnerne, deres musik og deres kreative processer.

Tid: Fredag 11 – 12 med Rangleklods og Lørdag 13.45 – 14.30 med Tom Bjerg

More Outdoor på AvernaX

HyggeBuilding

Børn og barnlige sjæle kan HyggeBuilde med Jesper fra More Outdoor. Jesper medbringer nogle sjove HyggeBuildinglege, som børn og voksne kan lave sammen. De fleste HyggeBuilderlege laves i hold af 8, så man har god mulighed for at hygge sig sammen og løse udfordringerne.

Tid: Fredag 14 – 16 og Lørdag 10.30 – 12.30

Havhøst på Avernakø

ØSTERMEDITATION PÅ AVERNAKØ

Sidste år fik Avernakø en maritim nyttehave. En have under vand, hvor lokale ildsjæle dyrker bæredygtige maritime råvarer; blåmuslinger, tang – og måske snart østers. Således skriver Avernakø sig ind i en landsdækkende bevægelse af havbønder, der arbejder for at genskabe en sund forbindelse mellem menneske og hav.

På festivalen kommer Bodil Sofie, naturvejleder og formidlingschef i Havhøst; den NGO der skubber på udviklingen og hjælper maritime nyttehaver igang. Hun kommer og fortæller lidt om fænomenet og gennem en østersmeditation vil hun få alle festivalgæsterne til at forbinde sig med havet; for kun gennem kærlighed til det store blå, kan vi bevare det for fremtiden.

Tid: Fredag 13.45 – 14.30

Julien og Torben laver portrætmaling på Avernax

Portrætmaling

Portrættegning – hvad ved du egentlig om det? Torben og Julien laver Portrættegning workshop på AvernaX. Du kan lave et portræt af dig selv eller din kæreste/partner/ ven på festivalen – det giver dig mulighed for at reflektere eller observere din kære i et portræt. Du kan selvfølgelig også male et portræt af et objekt.

Workshoppen er 3 timer malerisk vejledning hver dag i to dage. Målgruppen er helt åben; ingen erfaring med at male, lidt erfaring eller meget erfaren – ja selv en professionel maler. Workshoppen går ud på at få den tekniske og taktiske vejledning, som er nødvendig eller ønskelig for at udfordre egne evner og ønsker for et portræt. Torben og Julien giver vejledning i og demonstrere teknikker, men de hjælper også med at få sat enkelte streger, som kan være med til at skabe portrættet og indfri målet om at færdiggøre billedet i løbet af workshoppen.

Torben og Julien håber, at deltagerne opnår et nye perspektiv på sig selv, hvis deltagerne vælger at lave et selvportræt. Det vil foregå gennem selvstudie i et spejl i løbet af de to dage. Tankerne bag selvportrættet kan være: “ Hvordan ser jeg ud idag?” “Åh, jeg ser træt ud, men er egentlig glad, “Måske er jeg mere eftertænksom i dag.” Det kan være hvad som helst, som kommer til udtryk i selvportrættet. 

Men hvordan transformeres dette blik indad ud på lærredet? Og hvad sker der i denne reflektion mellem én selv og portrættet, som males? Et selvportræt kan være en fin modpart til festivalens fragmenter af musik, socialt samvær, distraktioner og nye indtryk. 

Så deltag og lav et flot portræt af et eller andet.

Tid: Fredag og Lørdag 13.30 – 16.30

 

Talk om livet på Avernakø

Talk om livet på øer og i små lokalsamfund generelt

I øboteltet har vi på AvernaX altid mange besøg af jer til gode snakke om øliv, landsbymentalitet og ø-fællesskab. Utalligt mange gang har vi fået det gode, men klassiske spørgsmål: ‘Nå, hvordan er det så at bo på en ø?’ Vi har sat ord på alt det, vi synes, der er skønt ved at bo på Avernakø. Vi har fortalt om fællesskabet, sjæleroen der indfinder sig, når vi træder i land ved færgen på Avernakø og vores hverdag generelt. Når I spørger om, hvordan det praktisk hænger sammen at sejle til og fra job, skole og daginstitution ad den blå landevej?

I år breder vi snakken om det eksotiske ø-liv ud og nuancere den med andre stemmer. Derfor har vi inviteret Jens fra Lyø, men også Gitte og Peter fra landsbyen Håstrup i den landfaste del af Faaborg-Midtfyn kommune. Det bliver til en god snak om om ø-liv, landsbymentalitet på “fastlandet” og små stærke fællesskaber i de forskellige lokalsamfund.  

Jens er vokset op på Lyø og drømmer om at flytte tilbage engang og videreføre ø-slægten. Lige nu er han ph.d.-studerende på Lunds Universitet, hvor han forsker i, guess what, små øsamfund i Danmark. Gitte og Peter flyttede til Håstrup, fordi de forelskede sig i landsbyens særlige fællesskab og en autentisk gård fuld af sjæl og historie – og startet Storm Folke- og Naturgård. Siden har de sammen med en folk ildsjæle i landsbyen startet en festival, indrettet gårdens gamle længer med en koncertsal og bar under stråtaget og gjort gården til et samlingspunkt på egnen. De har tidligere boet midt på Amager og Nørrebro i København – men valgte storby- og karrierelivet fra til fordel for roen på landet og højden til himlen.


Tid: 
Lørdag 10 – 11