Glem den klassiske festivalmenu med burgere, pomfritter og pizzaslices. Avernax byder på otte sunde og lækre måltider, der kommer hele kostpyramiden rundt. Vi stræber efter at holde menuen økologisk, med lokale elementer og masser af grønt, så både kødspisere og vegetarer kan blive mætte.
Kokkene er dedikerede Avernax-sjæle, der kan deres kram.
Jonn Vinther har været med fra begyndelsen og er idémanden bag all-inclusive-konceptet.
Jonn har til daglig sin gang på Hotel- og restaurantskolen i Valby, hvor han er gastronomisk blæksprutte. I august lægger han sine rutinerede kræfter i at styre slagets gang i pop-up festivalkøkkenet på Avernax.
Christian Tørring er born and raised fynbo og har en fortid som kok på den anerkendte restaurant Stella Maris i Svendborg. Han har nu viet sit liv til egne projekter, bl.a. Fionia Gastro, som er fast inventar på Søllinge Forsamlingshus.
Jonn og Christian er lidt af et drømmehold, som vi er utroligt glade for at have med ombord.
All inclusive-konceptet har vi forfinet år for år. Vi skal have delemad. Det betyder, at der ikke portionsanrettes. I stedet skal man samle sig i grupper på otte personer. Hver gruppe vil få udleveret fade med mad, som man deles om.
Menuen på Avernax 2024
Torsdag aften:
I samarbejde med MayMays.
- Channa Masala – Vegetarisk Indisk kikærtegryde med varme krydderier – Indisk sommersalat, raita og stikkelsbærchutney.
Morgenmad fredag, lørdag og søndag:
- Surdejsboller, Syrnet mejeri, Jonns berømte håndgejlede granola med jysk kokos, Vesterhavsost, Marmelader fra Avernakø Landhotel, Hjemmekogt rullepølse og Honning fra Freltofte Mose.
Fredag frokost:
- Frokostbordet: Makrelrillette med røget makrel fra Korshavn, friskrøget rygeost, lun postej, æg, mayo, syltede sager og rugbrød.
Fredag aften:
- Helstegt gris fra Spis min Gris og grønt fra Palleshavegård.
- Vegetar alternativ: Hele grillede blomkål med chimichurri.
Lørdag frokost:
- Røget sild fra Korshavn gamle røgeri, lune dunser med syltede sager og gammeldaws kartoffelsalat.
- Vegetar alternativ: Quinoadunser og røget knoldselleri.
Lørdag aften:
- Ceviche af torskefisk med lime og koriander.
- Sydamerikansk freestyle veggiegryde med bønner og svampe.