D/Troit

Gør dig klar til at føle funken helt ind i sjælen!

Selvom byen Detroit i dag er en sand hvirvelvind af forskellige musikalske udtryk og har affødt stjerner så forskellige som Jack White, Madonna og Eminem, så vil det altid være den gyldne periode i 60’erne, hvor pladeselskabet Motown erobrede hitlisterne med en lang række af soul-og funkmusikkens største pionere, der vil stå, som dér, hvor det hele begyndte.

Derfor overrasker det ikke, at valget faldt på D/troit, da gruppen The Breakars for nogle år siden kastede rocken over bordet for i stedet at hellige sig soul-funken. Omend rocken stadig kan spores i sprækkerne, så er det imponerende, hvordan det københavnske band har kunne omstille sig selv og med stor succes til følge.

Før navneskiftet var bandet sågar signet på Bruce Springsteen-guitaristen Steve Van Zandts label. Og det var ham, som var med til, at skubbe bandet i den nye retning. Samarbejdet holdte dog ikke – og i stedet blev det altså danske Crunchy Frog som udgav debutalbummet ”Do The Right Thing” i 2015, som sidste år blev fulgt op med den veltitulerede ”Soul Sound System”.

Gruppen har især høstet store roser for deres højenergiske shows, hvor soul-funken løber ned af murene (eller teltdugen) og griber fat i alt, hvad der kan danse. Og det er vi også sikre på kommer til at ske, når D/troit møder op med en fest så god, som de omgivelser vi alle skal overvære dem i.