Toby Ernest spiller på AvernaX 2023

Sydfynske Toby Ernest giver koncert med Jacob Funch på AvernaX 2023. Toby Ernest er lige kommet med det sit debutalbum “Camino Real”. Den danske indiesoul-artist Toby Ernest får californisk varme og melankoli til at gå op i en højere enhed med et sofistikeret og eksperimenterende soul-udtryk. Det er fyldt med melodiske feel-good-hooks, men med plads til skrøbelighed og ærlighed.

Inspirationskilderne tæller 70’ernes Bowie og Lennon, 80’ernes Pet Shop Boys og Style Council; og ikke mindst 90’ernes Sade. Albummet er skrevet i en tid, hvor Toby Ernest boede eksklusivt i Los Angeles. Han levede på den ene side sin amerikanske drøm med base i et luksus hus på en af LA’s bjergsider med udsigt over USA’s næststørste by. På den anden side var han vidne til et amerikansk samfund gå igennem mange udfordringer: Trump som præsident, Black Lives Matter og Covid-19, der slog mere end 1 million amerikanere ihjel.

Først blev den voksende splittelse i det amerikanske samfund en inspiration til de kontrast fyldte melankolske toner og det sårbare tekstunivers. Men i takt med, at krisen i Guds eget land voksede, blev skyggerne over drømmelivet også mørkere. Det vakte længslen efter Tobys danske rødders muld. Den udlevede amerikanske drøm blev erstattet af drømmen om at vende hjem til fødelandet Danmark – velfærdssystemet, hvor få har for meget og færre for lidt, og kulturen, der stadig strømmede i hans sjæl.

Camino Real er således et stemningsfyldt soul/pop-album, der blander varme toner og inderlige tekster. Albummets 10 sange har Toby Ernest selv skrevet og produceret i et meget tæt samarbejde med Jacob Funch (I Got You On Tape, Moi Caprice), som også står for udgivelsen via sit pladeselskab ’Gold Records’. Det er mikset af multiinstrumentalisten Simon Littauer.

Vi glæder os til at byde Toby Ernest velkommen i vandkanten.