Glem den klassiske festivalmenu med burgere, pomfritter og pizzaslices. Avernax byder på otte sunde og lækre måltider, der kommer hele kostpyramiden rundt. Vi stræber efter at holde menuen økologisk, med lokale elementer og masser af grønt, så både kødspisere og vegetarer kan blive mætte.
Kokkene er dedikerede Avernax-sjæle, der kan deres kram.
Jonn Vinther har været med fra begyndelsen og er idémanden bag all-inclusive-konceptet.
Jonn har til daglig sin gang på Hotel- og restaurantskolen i Valby, hvor han er gastronomisk blæksprutte. I august lægger han sine rutinerede kræfter i at styre slagets gang i pop-up festivalkøkkenet på Avernax.
Christian Tørring er born and raised fynbo og har en fortid som kok på den anerkendte restaurant Stella Maris i Svendborg. Han har nu viet sit liv til egne projekter, bl.a. Fionia Gastro, som er fast inventar på Søllinge Forsamlingshus.
Jonn og Christian er lidt af et drømmehold, som vi er utroligt glade for at have med ombord.
All inclusive-konceptet har vi forfinet år for år. Vi skal have delemad. Det betyder, at der ikke portionsanrettes. I stedet skal man samle sig i grupper på otte personer. Hver gruppe vil få udleveret fade med mad, som man deles om.
Menuen på Avernax 2025
Torsdag aften:
I samarbejde med Restaurant Vi To fra Svendborg
- Falaffel, Fladbrød, Yoghurt og Grillet aubergine salat.
Morgenmad fredag, lørdag og søndag:
- Surdejsboller, Syrnet mejeri, Jonns berømte håndgejlede granola med jysk kokos, Vesterhavsost, Marmelader fra Avernakø Landhotel, Hjemmekogt rullepølse og Honning fra Freltofte Mose.
Fredag frokost:
- Frokostbordet: Ribbenssteg med surt, Rygeostesalat, Æg og tomat, Røgvarer fra øen eller skaldyrssalat og Rugbrød.
Fredag aften:
I samarbejde med Restaurant Vi To fra Svendborg
- Hel hvid fisk, Grillet salat, Ost og Kartoffelsalat.
Lørdag frokost:
- Frokostbordet: Kartoffel, løg og mayo, Sprød fiskefilet med remoulade, sprøde urter og citron, Leverpostej med svampe og rødbeder, Røgvarer fra øen eller skaldyrssalat og Rugbrød.
Lørdag aften:
I samarbejde med Restaurant Vi To fra Svendborg
- Majs i skal og smør, Grillet tomat salat, basilikum og burrata/stracciatella, Bagekartoffel og creme fraiche, Squash valnødder og urtehelvede og Perlebyg, spicy broccoli og persille.