Musik på AvernaX
Musikprogrammet på AvernaX 2025 er ved at tage form. Følg med på siden her eller på Facebook eller Instagram – vi vil løbende offentliggøre flere navne fra musikprogrammet.
Rigmor åbner musikprogrammet for Avernax 2025
Rigmor er lyden af Aarhus’ poetiske nerve smeltet sammen med energisk indierock. De har på rekordtid spillet sig ind i hjerterne hos både anmeldere og publikum. Deres sange er som et nattog gennem følelsernes landskab – fyldt med intensitet, eftertænksomhed og et glimt af lys i mørket. Hvis du endnu ikke har oplevet dem live, så gør dig klar, Rigmor tager dig med på en musikalsk rejse, du sent vil glemme.
Hanne Boel på AvernaX
Savner du følelsen af 80’erne og 90’erne – eller føler du bare, at du burde være født i et helt andet årti? Så kan du godt glæde dig til Hanne Boel, der med sin unikke stemme og imponerende karriere har formået at holde sig relevant i både Danmark og internationalt.
Hanne Boel har aldrig haft brug for en introduktion, hendes ikoniske stemme taler for sig selv. Med genrer som soul, pop og jazz har hun gennem årene skabt en musikalsk portefølje, der spænder over alt fra dybtfølte ballader til energifyldte numre, der får hjertet til at danse. Med flere albums gennem tiden, der har cementeret hendes plads som en af Danmarks største musikere, beviser hun, at stor musik aldrig går af mode.
Forbered dig på en oplevelse, der både er nostalgisk og tidløs, og hvor hver tone føles som en kærlig omfavnelse fra en tid, hvor musikken ramte helt ind i sjælen.
Familien bringer festen til Avernax 2025
Er I klar til noget rigtig familiehygge? Familien blev samlet i 2020 som backingband for Benjamin Hav og har siden spillet sig ind i hjerterne på danskerne. Det her band er helt uden dikkedarer – bare rå, svingende musik med skarpe blæsere, tunge grooves og så meget energi, at det smitter helt ud i fødderne. Og så er der lige den der humor, der gør, at du ikke kan lade være med at smile.
Intime koncerter, store festivaler og nu Avernax. Her får du alt det bedste fra et band, der lever og ånder for musikken – helt live, ingen tricks, bare ren magi. Så kom og vær en del af Familien, det bliver en fest, og vi glæder os til at se jer!
Av Av Av bringer rave til Avernax 2025
AV AV AV er lyden af elektronisk feststemning på højt niveau. Tre af Danmarks mest skarpe producere – ELOQ, UNKWON og DJ E.D.D.E.H – står bag et univers af house, techno og beats, der både rammer kroppen og sjælen.
De er kendt for deres energiske liveshows, der kan få selv de mest stive hofter i gang. Så hvis du er til pulserende bas, kraftig energi og en nat hvor man glemmer alt andet, er AV AV AV det perfekte soundtrack.
Deerhoof sætter spor på Avernax 2025
Hvis musik var mad, så ville Deerhoof være den ret på menukortet, du ikke helt forstår, men bestiller alligevel, fordi tjeneren siger, at det er deres signaturret. Og så viser det sig at være det bedste, du nogensinde har smagt – men du kan ikke forklare hvorfor.
Deerhoof har eksisteret i næsten 30 år, men de lyder stadig som et band, der lige har fundet sig selv – nysgerrige og klar til at indtage verden med kærlighed til musikken. De er skæve, legesyge, kaotiske på den der fuldstændig kontrollerede måde. Satomi Matsuzakis vokal er lys og dejlig på en måde, der føles næsten overjordisk, mens resten af bandet banker ud ad tangenternes tangent med skæve taktarter, fuzzede guitarsoloer og trommer, der nægter at følge nogen regler.
Det kommer til at være en rocket, noise, punk, jazz, indie, avant-garde, psychedelisk, melodisk rejse af vidunderlige indtryk, du bare skal lade dig flyde med i og nyde – som når man står og ser ud over Grand Canyon eller nordsiden af Avernakø. Hvis du har brug for en koncert, der river dig ud af autopilot og ind i en verden, hvor musik ikke bare er noget, man lytter til, men noget, man oplever, så er Deerhoof svaret.
Simone Tang bringer nærvær til Avernax 2025
Nogle lyde lægger sig bare rigtigt i luften. Nogle stemmer rammer et sted i kroppen, du ikke helt vidste, kunne vibrere. Simone Tang har sådan en stemme, og nu kommer den til Avernax, hvor vinden blander sig med musikken, og alt føles lidt mere i sync.
Forestil dig, at du sidder et sted, hvor tiden ikke betyder noget. Måske på en trappe hvor du kan se på folk gå forbi. Måske på en bænk i skyggen. Måske bare midt på i en festival, midt på Avernakø.
Simone Tang laver musik, der føles som en sommeraften, hvor solen ikke helt vil gå ned, eller en regnvejrsdag, der føles rar, fordi du er indendørs. Det er enkelt, men rammer dybt. Blødt, men stærkt. Som en bølge, der ser rolig ud, indtil du står i den. Hun synger om alt det, vi siger, og alt det, vi burde have sagt. Alt det smukke, alt det svære, alt det, der gør os til mennesker. Og nu kommer hun. Ræsonnerer. Vibrerer. Sender lydbølger gennem kroppen og lader os mærke musikken, som var den skabt til netop dette sted.
Bremer/McCoy – sammenspil på højt niveau
Bremer/McCoy er sammenspil på et niveau, hvor man ikke længere kan høre, hvor den ene stopper, og den anden begynder.
Jonathan Bremer på kontrabas og Morten McCoy på klaver. To musikere, der har skabt deres eget univers af jazz, dub og melodisk minimalisme. Musik, der føles intuitiv, næsten håndspillet i luften.
De komponerer som nogen, der lader tonerne glide ind i hinanden, lytter efter den næste impuls, bygger videre uden at rive ned. Ikke som en stram konstruktion, men som et tårn, der bliver højere og højere, uden at det vakler.
Og nu kommer de her, til Avernax, hvor musikken får plads til at brede sig. Hvor vi kan lytte, men også bare lade det ske.
Det bliver stort på den rolige måde.
AGGi er en artist, der ikke beder om din opmærksomhed – hun tager den
Med rødder i både Aarhus og Volta-regionen i Ghana har AGGI skabt sin egen lyd, hvor hiphop, afrobeats og en moderne, europæisk vibe smelter sammen til noget, der ikke lyder som nogen andre. Det er rytmer, der føles som en varm sommernat, flows, der rammer præcist, og en attitude, der får alting til at virke ubesværet.
Hun har allerede markeret sig på Roskilde, SPOT, VEGA og Grimfest, og nu er det Avernax, der står for tur. Det bliver ikke bare en koncert, du står og lytter til, det bliver en oplevelse, hvor musikken trækker dig ud på floor og ind i beatets univers.
Og når AGGi åbner festen op, bliver det svært at finde ud igen.
Hallå eller, är ni redo för lite riktigt go musik eller? – Pale Honey
Avernakø er måske ikke en del af den svenske skærgård, men den kunne godt have været det. Og hvis den var, så havde vi nok haft lidt flere røde træhuse, lidt flere Volvo’er parkeret ved vandet og en betydeligt stærkere tradition for Kalles Kaviar til morgenmad.
Men hvis du lukker øjnene og tænder dit indre VR-headset, så kan du helt klart se det for dig, når Pale Honey tager dig med på tur.
Tuva Lodmark (vokal, guitar, synth), Nelly Daltrey (trommer) og Anders Lagerfors (guitar, synth) har taget deres elegante, præcise, løsslupne, elektroniske, massive rock med fra Göteborg og smider den direkte i hovedet på dig og ud over den sydfynske “skærgård”.
Pale Honey har spillet på Roskilde, turneret med Iron & Wine, fået deres sange med i Netflix-serien You, og nu er det Avernax, der får besøg.
Det blir riktigt jävla fett.
Visti’s Vinyl Collective – Musikalsk kollektiv med højt til loftet
Jonas Visti har de sidste mange år fungeret som en kamæleon på den danske musikscene. Om det har været som DJ på landets spillesteder eller som radiovært på Danmarks Radio.
Det seneste skud på stammen er som livemusiker i et spritnyt drømmeprojekt.
Her har han håndplukket sine yndlingsmusikere til sit drømmeprojekt, der for første gang ser dagens lys live. På tværs af genrer, årtier, farver, størrelser og figurer bevæger musikken sig fra den mest solrige soul til den dybeste afrobeat.
Det er et musikalsk kollektiv med højt til loftet, hvor prominente navne fra den danske musikscene mødes i samarbejder, som man ellers aldrig har hørt dem i før: Felix Ewert, Dawda Jobarteh, Emma Sehested Høeg, Johannes Wamberg, Nikolaj Svaneborg og Oilly Wallace. Og hvem ved – måske flere hemmelige gæster vil joine?
Alle de medvirkende er i Jonas’ øjne udelukkende musikalske overscoringer, som man skal stå tidligt op for at følge med. Det vil han gøre sit bedste for, når han selv griber bassen og spiller en af sommerens få koncerter på Avernax Festival.
Chris Cohen har en pensel i hånden og et helt lærred af lyde foran sig
Nogle musikere vælter malerbøtten og lader farverne flyde over det hele. Chris Cohen? Han tager sin tid. Ét præcist penselstrøg ad gangen. En tone her, en akkord der. Og før du ved af det, står du og stirrer på et mesterværk, du ikke engang lagde mærke til, var ved at blive skabt.
Chris Cohen har været i gang længe. Han startede som den stille dreng, der kommunikerede gennem musik i stedet for ord. Før han skrev tekster, fortalte han historier gennem toner, former og strukturer – hvilket måske også forklarer, hvorfor hans musik lyder som en drøm, du vågner op fra og prøver at huske. Han har været en del af Deerhoof (som jo også kommer til Avernax, wink wink), haft sit eget art-rock projekt The Curtains og arbejdet med navne som Weyes Blood, Kurt Vile, Le Ren og Marina Allen. Han har siddet i sit eget musikalske laboratorium og mikset indiepop, psykedelisk rock, jazz og alt det, der falder ned mellem sprækkerne – og pludselig har han skabt noget, der lyder som om, det altid har fandtes.
Og nu kommer han til Avernax og skaber en drømmende rejse mellem indie, jazz, psykedelisk folk og rock.
Måske kommer du for at høre en af de bedste sangskrivere fra den alternative scene. Måske kommer du bare for at ligge og drive hen i musikken. Uanset hvad, er det nok bedst, at du bare lader dig flyde med.
Mouritz/Hørslev Projektet udvikler radiohits og fællessang
Nogle projekter bliver bare liggende på Google Drev og samler digitalt støv, andre udvikler sig til radiohits og fællessang. Mouritz/Hørslev Projektet hører heldigvis til sidstnævnte kategori. Efter nogle års dvaletilstand er de genopstået, som en cast iron pande, der lige skulle have lidt ekstra olie og kærlighed for at blive helt non-stick igen.
Mads Mouritz har sat strøm til Lone Hørslevs poesi siden 2007, og sammen med et hold af musikalske medskabninger, har de lavet sange, der føles som at blive læst op af nogen, der kender dig lidt for godt, mens du danser til det. Det er poetisk pop og skæv rock med et drys hverdag, kærlighed, Trump og overvågning. Du ved, det klassiske mix.
Lone Hørslev er ikke med på scenen, men hendes ord hænger i luften, som lavalampebobler af længsel og hverdagsfilosofi, båret frem af Mouritz og hans band, der balancerer det smukke og skæve med præcision og charme. Og ja, det er dem med hittet “Termodragten”.
Så find din egen termodragt frem (eller i det mindste en trøje) og kom ned på Munkestrand og mærk hvordan poesien får dig til at være i nuet.
Mouritz/Hørslev Projektet Line-up: Mads Mouritz, sang og guitar, Jacob Funch, guitar og sang, Mads Andersen, trommer, Thomas Vang, bas, Lisbet Laugesen, sang, klaver og keyboards.
Hvis du tror, du ved, hvad en koncert er, så vent til du har mødt Descartes a Kant
Descartes a Kant er ikke bare et band. De er en slags musikalsk fusionsreaktor fra Mexico, der sprøjter støjrock, surf, punk, kabaret, elektronisk pop og performancekunst ud i hovedet på dig, som om det er det mest naturlige i verden.
Siden starten i Guadalajara i begyndelsen af 2000’erne har Descartes a Kant været kendt for at lave shows, der føles som en blanding af koncert, teaterforestilling og eksperiment.
De bygger deres lyd som nogen, der nægter at vælge mellem rå energi og små popmelodier, så de blander det hele sammen og tilsætter en sceneæstetik, hvor det visuelle er lige så vigtigt som tonerne. Masker, kostumer, visuals, overraskelser. Det hele kan ske. Og det hele sker.
Descartes a Kant har spillet på alt fra store festivaler som SXSW i Austin og Vive Latino i Mexico City til mørke kældre og glemte teatre rundt om i verden og nu rammer de Avernakø, klar til at spice Avernax tilværelsen op.
Tag dit surfboard med og lad os fange nogle bølger sammen.
AySay lyder som det nye Norden
AySay lyder som det nye Norden. Et Norden der ikke længere kan løbe fra sin mangfoldighed og kulturelle rigdom. Et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. Her synges på dansk, tyrkisk og kurdisk i en anatolsk psykedelisk fest med nordiske melodier og danske poparrangementer i smuk synergi med naturen og livet omkring os. Både sårbart og stærkt, men ofte også charmerende og opløftende, skaber AySay et pusterum, men også en festlig protest i opgør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer.
Forsangeren Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Som frontkvinde i kvartetten AySay er det det samme budskab, der udleveres i et fængslende lydunivers, hvor østlige og vestlige traditioner blandes; saz og darbuka møder elektroniske produktioner, mens østlige toner sunget på dansk glider over i tyrkisk i flydende overgange.
Med Aske Døssing Bendixen på analog og digital percussion, og Carl West Hosbond på guitar, er AySays pop-arrangementer moderne folkemusik i form og fortælling. Præcis som traditionel folkemusik skabes i tæt forbindelse mellem musikere og folk, har AySay omfavnet hele verden som sit afsæt, sin inspirationskilde og sit publikum. Kunstnerisk trækkes tråde til alt fra danske Sorten Muld til canadisk/tyrkiske Minor Empire og græske Marina Satti.
Su Akar er titlen på AySay’s første fuldlængde album, og som oversat fra tyrkisk betyder ”vand flyder”, som blev udgivet i november 2021. I november 2022 vandt bandet tre DMA’s for ‘årets danske rootsnavn’, ‘årets danske rootsudgivelse’ og ‘årets danske rootskomponist til Luna Ersahin’.