AvernaX Festival giver økonomisk håndsrækning til stormskadet bådehavn

AvernaX uddeler pange til 3 foreninger op Avernakø

For andet år i træk har AvernaX Festival givet så pænt overskud, at vi kan dele ud af det. I år falder pengene bl.a. på et tørt sted, der før var meget vådt.

Avernakøs bådehavn led nemlig stor skade under stormfloden i efteråret. Her forsøgte øens beboere at forberede og skåne bådehavnen bedst muligt mod vind og forhøjet vandstand blandt andet med udlån af materialer fra festivalens lager. Trods indsatsen efterlod det voldsomme vejr omfattende skader på havnen. Derfor har bestyrelsen i AvernaX besluttet at donere 136.873 kroner til bådehavnen.

For nogle år tilbage blev AvernaX Festival ramt af stormen Johanne og vores gæsters telte blæste væk i nattens mulm og mørke. Da trådte øboerne til og tilbød husly og teltpladser. Nu giver vi noget tilbage til øen, da de er ramt efter en storm og på den måde er symbiosen komplet,” siger bestyrelsesformand for AvernaX, Mikkel Rahr Mortensen.

Den økonomiske håndsrækning gør en stor forskel, fortæller Emil Birkemose, der er bestyrelsesmedlem i foreningen bag Avernakøs bådehavn.

Med den flotte donation fra AvernaX og deres uendelige kærlighed til øen og livet herovre er det muligt at åbne havnen til den kommende turistsæson med et begrænset antal bådpladser og en fuldt funktionel havnecafé med nyetableret serveringsterrasse. Det store bidrag skabt af frivillighed giver håb for, at vi kan få reetableret hele vores havn igen, til glæde for Avernakøs beboere, turisterne og øens erhvervsliv.

Næsten 200.000 kroners overskud fordelt på tre foreninger på Avernakø

Udover bådehavnen har vi også uddelt støttekroner til to andre foreninger på øen. Avernakø Forsamlingshus og Foreningen til bevarelse af Avernakøs og Korshavns helårs-nærbutik for dagligvarer modtager hver 29.330 kroner.

I alt bliver det 195.533 kroner. Og det er med stor glæde, at festivalen deler ud af overskuddet.

Vi har knoklet, slidt og slæbt. Så når vi lykkes med at afholde sådan en fed festival, som vi gjorde i sommer og samtidig kommer ud med et overskud, som også kan komme Avernakø til gode, så er det svært at få armene ned,” siger Mikkel Rahr Mortensen.

Pengene blev uddelt ved AvernaX Festivalens generalforsamling den 9. marts på spillestedet Anarkist i Odense.

Tak til dig, der købte vin, drinks og østers – og i det hele taget deltog i Avernax 2023. Det er også din fortjeneste, at vi kan give noget tilbage til Avernakø.