girlcrush

Det er ikke så tit, at et band bruger sin pressetekst til at beskriver sine politiske holdninger, inden det sætter ord på musikken. Men det gør girlcrush, der er queerfeminister, og som spiller catchy poppunk ud fra en vision om at ændre på folks syn på køn, kropsidealer og seksualitet.

Men den gamle talemåde om, at »al politisk kunst er dårlig,« bliver i den grad cirkelsparket i skammekrogen, når først man lytter til girlcrushs melodisk skramlede singalong-punk.

Den grundige guitar giver dig lyst til at surfdanse, og tongue in cheek-teksterne lokker dig til at grine, tænke og skråle med på de kække omkvæd. Heldigvis får du rig mulighed for at udleve disse lyster, når girlcrush rykker ud på Avernax.

Vi ikke er den første festival, der er faldet for gruppens ubestridelige charme. Sidste år slog Roskilde Festival kløerne i queerfeministerne, som kvitterede med en anmeldervoldrost koncert på festivalens Rising Scene. Og snart bliver det vores tur.

Indtil da kan du tjekke deres tre singler på Spotify eller bede en bøn til, at du er så heldig, at girlcrush rammer dig i fjæset og dansebenene, næste gang du hører P6 BEAT, hvor gruppen sidste år fik spandevis af rotation.

Du kan også høre singlen Manchild her: