Kalaha

Det er svært at spå, men én ting er sikkert som fadøl på Avernax: Dansetrin vil blive udført, arme vil ryge i vejret, og sved vil dryppe på Munke Strands hårdt prøvede underlag, når Kalaha spiller op til elektro-jazz-fest.

Gruppen har i årevis turneret kloden med sine spændstige shows, hvor et solidt underlag af legesyge livetrommer tilføjes elektroniske produktioner og toppes med vilde instrumentale udladninger.

Faktisk blev gruppen oprindeligt udklækket som en døgnflue. I 2013 sætter bookerne på Strøm Festival med ultrakort varsel to elektroniske producere og to jazzmusikere til sammen at improvisere en koncert. Projektet døbes Kalaha. Og hvad der egentligt er tænkt som eksperimentelt engangsknald, resulterer i en forrygende fusionsfest, der fortsat nægter at gå hjem.

Kalahas legesyge og eksperimenterende blanding af elektroniske produktioner og jazzede improvisationer er så slidstærk, at den efter ni år og fire albums med gæstekunstnere fra Senegal til Sydkorea stadig imponerer.

Det har blandt andet ført til en Danish Music Award i 2017 og Carl Prisen Award i 2019, hvor Gaffa i øvrigt hædrede gruppens seneste album, Mandala, med fem fuldfede stjerner. I august 2022 bliver det heldigvis vores tur til at hædre Kalaha under den sydfynske stjernehimmel. Hvem ka’? Kalaha.

Tjek tracket Çok Küstüm her: