Mames Babegenush

Hvad får man, hvis man langtidsbager seks gudsbenådede musikere i et tungt fad kornfed klezmer tilsat en trillebør nordisk nyfortolkning? Svaret er Mames Babegenush. 

Siden 2004 har gruppen, der efter sigende betyder ’mors auberginesalat’ på jiddish, spillet op til kædedans på anlæg og spillesteder verden over. Stædige rygter fra nordiske fyrreskove, rumænske bryllupper og amerikanske spillebuler siger samstemmende, at musikken er helt og aldeles lige så lækker, som retten lyder.

Mames Babegenush dyrker den traditionelle østeuropæiske og jødiske folkemusik. Men ikke på en andægtig eller museal facon. Tværtimod er stilen levende, legesyg og lige i dit fjæs som et shot af landbyens mest potente slivovitz efter vinterbadning i floden.

Og ja, det kan godt være, at navnet er svært at udtale efter et par krus Albani – men is på, mester. Mames Babegenush kommer ikke til Avernax for at smalltalke, men for at få dig til at svinge dine fordømte træben til den helt store folkemusikmedalje. 

Når mørket overfalder Sydfyn, udløses en kindskyssende, kampsvedig, kædedansende klezmer-koncert iklædt både traditionel og nyfortolket folkemusikdragt. Mames Babegenush skal høres med hele kroppen. Vi hundesulter efter at proppe os med et måltid af melodier ligeså fråderen og kalorietung som mors mad. Mums.  

Tjek Mames Babegenush fyre den af i Husets Teater: